Over het festival

Ook dit jaar vindt rockfestival Under the Milky Way  plaats op Badweg 6 in Huissen op 4 + 5 september.

Jarenlang hebben we erover gefantaseerd: als fervente muziekliefhebbers en festivalgangers waren, en zijn wij van mening dat er een mini-Pinkpop in Huissen zou moeten komen. Ideeën hebben we in de loop der jaren genoeg opgedaan, alleen de uitvoering liet elke keer op zich wachten.

Maar nu zijn de stoute schoenen gekocht én aangetrokken, en is dan eindelijk de geboorte van een heus festival een feit! De naam die we het evenement hebben gegeven: “Under the Milky Way”.

Het kleinste en gezelligste festival van Nederland. Althans dat is wat de organisatie voor ogen heeft. Het is een uniek en transparant concept op de meest sfeervolle locatie in Huissen. De entree bedraagt € 10 en wordt met een vaste verdeelsleutel over de bands, licht/geluid en organisatie gewerkt. Hierdoor trekken organisatie en bands gezamenlijk op om een mooi festival neer te zetten. Bezoekers tot 18 jaar hebben gratis toegang om ze op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met het fenomeen festival. Voor de kleinsten wordt ook voor vertier gezorgd.

Het festival staat in het teken van duurzaamheid en recycling. Het terrein wordt aangekleed met 2e hands spullen, sloophout, pallets etc. Zoals gezegd bestaat de organisatie uit fervente festivalgangers die het massale en commerciële gedoe een beetje zat zijn. Dus lage consumptieprijzen en lekker tijd om te “socializen en relaxen”. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via mail vrijwilligers@underthemilkyway.com of de Facebookpagina. Mensen die iets willen doen met theater, straattheater of andere acts zijn ook van harte welkom!

Tickets dagkassa: €15,00 Tickets 65 jaar +: € 7,50
Tickets via online kassa en v.v.k. adressen €10,-

Voorverkoop adressen:

 • Braulio Angeren
 • Foto van Eimeren Huissen

De organisatie hanteert voor het festival de volgende huisregels:

 • 1,5 meter afstand houden van elkaar is de norm.
 • Hard meezingen, spreekkoren of schreeuwen in groepsverband is niet toegestaan.
 • Bij corona gerelateerde gezondheidsklachten kom je niet.
 • Plaatsnemen op de vaste zitplaats is verplicht.
 • Het festival eindigt vrijdag en zaterdag om 22:00 uur. De bar & catering sluiten uiterlijk om 22:00. Het terrein sluit dan dus ook voor de bezoekers.
 • UTMW munten zijn niet geldig tijdens de coronaUTMW editie 2020 ivm contactloos betalen.
 • Men heeft alleen toegang wanneer men in het bezit is van een geldig toegangsbewijs (polsbandje).
 • Iedere bezoeker dient zijn/haar polsbandje zichtbaar te dragen.
 • Toegangsbewijzen zijn niet inwisselbaar.
 • Alcoholhoudende dranken worden alleen verstrekt aan personen van 18 jaar en ouder. Legitimatie = verplicht. Indien personen onder de 18 jaar toch in het bezit zijn van alcoholische drank worden van het festivalterrein verwijderd.
 • Bezoekers boven de 18 jaar die bezoekers onder de 18 jaar voorzien van alcoholische dranken worden eveneens van het festivalterrein verwijderd.
 • Een eventuele boete omtrent drankgebruik onder de 18 zal worden verhaald op de overtreder.
 • Eigen drank en etenswaren zijn niet toegestaan op het festivalterrein en mogen dus ook niet genuttigd worden.
 • De organisatie is niet verantwoordelijk te houden voor eventuele wijzigingen in het programma.
 • Op en rond het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving voor het gebruik van, en de handel in drank en drugs van toepassing.
 • Er is een samenscholingsverbod van kracht. Overtreders worden overgedragen aan de politie.
 • Glas en metalen voorwerpen (o.a. blik) zijn niet toegestaan op het festivalterrein.
 • Slag-, steek of vuurwapens en daarop lijkende voorwerpen zijn verboden. Open vuur, gasflessen en gas barbecues zijn ten strengste verboden. Overtreders worden overgedragen aan de politie.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor personen de toegang tot het festivalterrein te ontzeggen.
 • Bezoekers zijn verplicht medewerking te verlenen aan controle op leeftijd (legitimatie verplicht), glas en blik, wapens en drugs.
 • Het bestuur en medewerkers van Stichting Under the Milky Way alsmede de beveiliging of de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, ongevallen, vermissing en/of diefstal. Het betreden van het festivalterrein is geheel voor eigen risico van de bezoeker (lichamelijk als materieel). Met name maar niet uitsluitend het betreden van het aangrenzende (zwem)water is geheel op eigen risico.
 • Stichting Under The Milky Way verwerkt persoonsgegevens van klanten en bezoekers in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens (AVG).
 • U geeft met het betreden van het festivalterrein toestemming om de op het terrein gemaakte foto’s en/of video’s te gebruiken voor publicatiedoeleinden.

Vrijwilliger?
Zonder vrijwilligers geen festival. Wil je je handen uit de mouwen steken voor dit evenement? Meld je dan aan via onderstaand formulier.
Er is van alles te doen. Posters/flyers verspreiden, het terrein inrichten, opruimen, bands ontvangen, achter de bar staan of misschien wil je zelf meewerken aan de organisatie en voorbereiding van het festival?

Laat van je horen & pak aan!

Contactgegevens:

Rockfestival “Under the Milky Way”
Badweg 6
Huissen

Bankrekening: NL14 RABO 0188 9419 32

Mail

Algemeen : info@underthemilkyway.nl
Bands : bands@underthemilkyway.nl
Vrijwilligers vrijwilligers@underthemilkyway.nl
Sponsoring sponsors@underthemilkyway.nl
Vervoer
Under The Milky Way maakt graag duurzame keuzes. Daarom adviseert en stimuleert UTMW de bezoekers om lekker op de fiets of met de trein en/of bus te komen!

Zet je navigatie op Badweg 6 te Huissen en geniet van het uitzicht! Parkeer je fiets in de bewaakte fietsenstalling tegen een kleine vergoeding.

Reis dan naar NS-station Arnhem of Nijmegen en neem vanaf daar de bus lijn 300 naar Huissen en stap uit bij halte Langekerkstraat. Kijk voor de actuele dienstregeling op www.breng.nl/dienstregeling/lijn?id=A300.

Vervolgens wandel je heerlijk relaxt door het stadje Huissen. Je loopt richting rotonde en gaat de Langekerkstraat in en net voor de kerk ga je linksaf de Vicariestraat in. Bij café Big Fish sla je rechtsaf de Langestraat in en loop je tot de markt. Hier ga je linksaf de dijk op en steek je schuin over het Looveer op. Na een paar stevige stappen sla je linksaf de Badweg in en je bent gearriveerd.

Toch liever met de vierwieler? Zet dan koers naar de gratis parkeerplaats zeer dichtbij het festivalterrein. De Badweg is namelijk afgesloten! Je kunt je navigatie de opdracht geven om naar Stadsdam 2, 6851 AH Huissen te rijden. Let op: hier zijn ook parkeerplaatsen waar de parkeerschijf verplicht is. Parkeer hier niet! De parkeerplaats wordt niet bewaakt. Het is een openbare parkeerplaats. Het parkeren is derhalve op eigen risico, en Under the Milky Way aanvaardt geen aansprakelijkheid voor vermissing van of schade aan het voertuig of de inhoud daarvan.

Rijd je met iemand mee of word je gebracht, laat de chauffeur je dan afzetten op de parkeerplaats aan de Stadsdam 2, 6851 AH Huissen en loop het laatste stukje naar de Badweg. Op deze locaties kun je op je gemak en zonder gevaar of verkeershinder uitstappen! Vanaf de parkeerplaats ga je rechtsaf en na een paar stevige stappen sla je linksaf de Badweg in en je bent gearriveerd.

Dat kan! Op de Stadsdam 2, 6851 AH in Huissen zijn 3 camperplaatsen waar je vrij kan overnachten. Dit is zeer dichtbij het festivalterrein. Vanaf de parkeerplaats ga je rechtsaf en na een paar stevige stappen sla je linksaf de Badweg in en je bent gearriveerd.

Duurzaam
UTMW wil graag de groene keuzes maken als het gaat om de ecologische voetafdruk van ons festival en daarnaast de festivalgangers inspireren om duurzaam te feesten. Een duurzaam festival zit hem vooral in de keuzes die we maken op het gebied van vervoer, energie, afval, water en horeca. Wat doen wij?
 • Een groot deel van de CO2-uitstoot van een festival wordt veroorzaakt door publieksvervoer van en naar het festival. Daarom adviseert en stimuleert UTMW de bezoekers om met het openbaar vervoer of met de bus te komen.
 • Ook is rekening gehouden met de aan- en afvoer van o.a. drank en materialen. De koelwagen wordt bijvoorbeeld gevuld aangeleverd. Door lokaal in te kopen en een slimme logistieke planning hopen we aanzienlijk te besparen op het aantal ritten van en naar het festivalterrein.
 • Er zijn containers gekocht waar materialen lokaal opgeslagen kunnen worden die alleen tijdens UTMW nodig zijn. Dit scheelt veel vervoersbewegingen.
 • Alle drinkbekers zijn 100% biologisch afbreekbaar.
 • De bierflesjes zijn van recyclebaar plastic en worden in aparte afvalbakken verzameld. Deze gaan in een aparte afvalstroom en worden gerecycled.
 • Onnodig verbruik van papier en ander materiaal wordt tegengegaan. Het is niet toegestaan om op het festivalterrein flyers of samples uit te delen. We drukken geen programmaboekje.
 • Het terrein wordt zoveel mogelijk met bestaande materialen aangekleed en dit wordt hergebruikt.

Elektriciteitsgebruik via het vaste stroomnet is tot dusver niet mogelijk, omdat de infrastructuur op het terrein daarvoor ontbreekt. UTMW is op zoek met diverse partijen om in de nabije toekomst zoveel mogelijk duurzame energiebronnen als wind, zon en menselijke spierkracht te gebruiken.

We verkopen geen flesjes water met bronwater van Ver Weg maar Huissens kraanwater voor een klein prijsje in biologisch afbreekbare drinkbekers.

 • Ook de catering op het terrein is zo duurzaam mogelijk. De cateraars werken zo veel mogelijk met 100% biologisch afbreekbare disposables (bordjes, frietzakken, bestek etc.)
 • De catering scheidt het afval waar mogelijk.
 • Het frituurvet wordt uiteindelijk biodiesel!
Wat kun jij doen?

De grootste vervuiler van festivals is nog steeds de CO2 uitstoot. Begin dus bij het begin: kom op een milieubewuste manier! Kom je uit de buurt? Pak de fiets! Woon je verder weg, kom dan met de trein of bus. Kom je toch met de auto, zorg er dan voor dat alle zitplaatsen benut worden.

 • Kleinigheidje: maar gooi tijdens het festival je lege bekertjes en andere afval in een afvalcontainer die daarvoor is bestemd. Er staan er genoeg over het hele terrein dus dat is een kleine moeite. Groot plezier: op deze manier kunnen we het afval makkelijker scheiden en verwerken.
 • Laat bij vertrek geen spullen en rotzooi achter op het terrein.
 • Niet wildplassen.
 • Tip: U kunt het blokkenschema ook op uw telefoon downloaden, zo hoeft u deze niet uit te printen en kunt alles op uw telefoon checken!