Jarenlang hebben we erover gefantaseerd: als fervente muziekliefhebbers en festivalgangers waren, en zijn wij van mening dat er een mini-Pinkpop in Huissen zou moeten komen. Ideeën hebben we in de loop der jaren genoeg opgedaan, alleen de uitvoering liet elke keer op zich wachten.

Maar nu zijn de stoute schoenen gekocht én aangetrokken, en is dan eindelijk de geboorte van een heus festival een feit! De naam die we het evenement hebben gegeven: “Under the Milky Way”.

Het kleinste en gezelligste festival van Nederland. Althans dat is wat de organisatie voor ogen heeft. Het is een uniek en transparant concept op de meest sfeervolle locatie in Huissen. De entree bedraagt € 10 en wordt met een vaste verdeelsleutel over de bands, licht/geluid en organisatie gewerkt. Hierdoor trekken organisatie en bands gezamenlijk op om een mooi festival neer te zetten. Bezoekers tot 18 jaar hebben gratis toegang om ze op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met het fenomeen festival. Voor de kleinsten wordt ook voor vertier gezorgd.

Het festival staat in het teken van duurzaamheid en recycling. Het terrein wordt aangekleed met 2e hands spullen, sloophout, pallets etc. Zoals gezegd bestaat de organisatie uit fervente festivalgangers die het massale en commerciële gedoe een beetje zat zijn. Dus lage consumptieprijzen en lekker tijd om te “socializen en relaxen”. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via mail underthemilkyway@hotmail.com of de Facebookpagina. Mensen die iets willen doen met theater, straattheater of andere acts zijn ook van harte welkom!