lineup2022

Akoestische coverband Koelcell

Akoestische coverband Koelcell speelt verrassende akoestische covers van klassiekers uit het verleden en bekende songs uit het heden.

De muziek kenmerkt zich doordat de nummers in een ander jasje zijn gegoten, maar ook door de bijzonder fijne één- en meerstemmige zang.

Het is muziek met een hoog herkenbaarheidsgehalte, lopend van shocking blue uit de jaren ’60 tot akoestische versies van DJ Armin van Buuren uit het nu. Fijne “lazy” uitvoeringen waar mensen heerlijk van kunnen genieten, maar het geluidsniveau laat een goed gesprek met een heerlijk biertje of wijntje wel toe.

De band heeft zijn oorsprong in de rockscene. Maar in de loop der tijd heeft de koelcell als repetitieruimte plaatsgemaakt voor een riante woonboerderij en zijn de gierende gitaren vervangen door akoestische instrumenten.

Het rockverleden van de band zorgt ervoor dat de nummers telkens weer een andere draai krijgen, zonder het origineel schade aan te doen. Hierdoor is ieder live optreden weer verrassend voor het publiek.