Dirtyy

Yyep, met twee keer i-grec cq Griekse ij. Omdat deze puur Huissense band zowel links- als rechtsdraaiende Griekse yoghurt echt vies vindt. Ze doen het dan ook niet op z’n Grieks. Althans, niet bij elkaar.

Wel doen ze het lekker anders. Zoals ook te zien op de foto. Met gitarist Henk Neijenhuis als bassist, drummer Jos Jeurissen als zanger, bassist Patrick Janssen op drums en zanger Hans Schmeinck op gitaar. Toch?!

 

Henk speelt ‘al’ vanaf z’n 18e gitaar. Ook in bands; zo kwam hij vooral vies goed uit de verf bij Sigma en was lekker belangrijk bij Big Deal.

Jos verloor z’n wilde haren als slagwerker bij de fanfare na ‘al’ 11 jaren. Qua bands haalde hij een gore, bruine arm bij JJ Brownstone, maakte het bont bij Local Furs, was underkoffer bij Samsonight en speelt nog steeds de sherrif bij Rosco P.

 

Patrick kwam ‘al’ jong in aanraking met muziek uit de 60’s en 70’s, toen hij de platenkast van zijn ouders omgooide. Na vuil (trommel)werk bij de harmonie, volgde als laatbloeier les op bas. Het muziekinstrument.

Hans is ‘al’ een gesjeesde (Drive-in) dj, die is gaan zingen. Nou ja, zingen... Hij is dan ook liever (jullie) viezige drummer.

 

Vuige zooi dus, dit vreemde viertal. Het valt soms met The Doors in huis, terwijl ze toch de sleutels hebben, zwarte nog wel. Het heeft nogal rare Cure, schotelt zelfs XTC voor en waant zich daardoor heel Young en Blurry in Nirvana, is dan Musekapot omdat het ‘ziet’ dat er weer een Wereldoorlog begint met Franz Ferdinand, omdat die Red Hot Chili Peppers in billen van Monkees steekt, die vervolgens transformeren tot Presidenten van de United States, een soort Urban Dance Squad van Beestachtige Jongens en Pratende Hoofden van Koninklijken Bloede, die, als in een Wonder, een met Led verlichte Zeppelin waarnemen waarin James Brown, via Kinks FM, Romantisch Vertelt: ‘ABBA!… dat Dirtyy!’