Je vraagt je soms af hoe bands aan hun naam komen. Je vertrekt jaren geleden, in dit geval gitarist Alwin van de band, voor een roadtrip samen met een vriend in een oude gammele oldtimer helemaal naar de Ardennen. Nauwelijks over de grens slaat het noodlot toe. Gaskabel gebroken, maar de Ardennen moest gehaald worden. Creatief zijn dus, zoals de band ook in de muziek is, werd er een touwtje aan de carburateur geknoopt. Terwijl de 1 stuurde en koppelde/schakelde, gaf de ander gas door aan het touwtje te trekken. Het zou ’n scéne kunnen zijn uit de Flower Power tijd, waarbij allerlei gammele bakken over wegen reden. APK moest nog worden uitgevonden.
In een uitverkocht “Burgerweeshuis” in Deventer vond februari j.l. de releaseparty van hun laatste album “Spellbound” plaats. Stoner –of Desert rock zo kan de muziek het best worden omschreven, waarbij er soms een heerlijk psychedelisch sausje overheen wordt gegoten. De dans- en arm bewegingen van frontvrouw Simone Holsbeek brengen je terug in de sfeer van de jaren zestig/zeventig. Laat dat nou helemaal passen bij het thema van dit jaar “Flower Power”.
“Where have you been” zingt Simone jaren later. “Och we konden alleen nog maar vooruit komen door een touwtje aan de carburateur te bevestigen”. Ofwel de tweede band op ons festival “DRIVE BY WIRE”!