Nick’s eigen werk bestaat uit inventief gitaarwerk, soulvolle en bluesy vocalen verpakt in toegankelijke songs met poëtische teksten. Daarnaast laat Nick ook muziek van anderen horen zoals van The Beatles, Eric Clapton, John Mayer en Elvis om er maar een paar te noemen. Met zijn warme stem en uitstekende gitaartechnieken betovert hij het publiek.

Nick van Wyk, geboren op 9 mei 1991 in Zaltbommel, is een singer songwriter/artiest met een pure levensinstelling. Zijn doel is de wereld een stukje mooier maken en daar werkt hij volop aan. Ooit hoopt hij een kindertehuis annex muziekschool in Afrika te starten, maar vooralsnog werkt hij geconcentreerd aan eigen repertoire en dat van anderen.

De eigen songs zijn virtuoos en gelaagd op zowel tekstueel als muzikaal vlak en ze klinken aangenaam en pakkend, daar ligt Nick’s kracht. Waar veel gitaarvirtuozen moeite hebben hun strapatsen in te kaderen weet hij zijn veelzijdigheid en techniek in dienst te stellen van wat belangrijker is: het liedje. Het mag duidelijk zijn dat hij mede beïnvloed is door de eerder genoemde muzikanten aangevuld met grootheden zoals Eminem en Richie Sambora. Al die invloeden weet hij te verwerken in zijn muziek: popsongs met een kop en een staart die verraderlijk eenvoudig klinken. Nicks catchy spel, zijn soulvolle vocalen en zijn oprechte teksten gecombineerd met een intens inlevingsvermogen zijn een ijzersterke combinatie.