SONIC WHIP

SONIC WHIP is een Nederlandse alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander later aangevuld door Julien Verveer op bas. Ze maken energieke rockmuziek en zijn geïnspireerd door bands als o.a. Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Audioslave, Soundgarden en Navarone.
De jonge band (17-21 jaar) heeft een zeer volwassen rocksound met verrassende composities
De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft SONIC WHIP toch een volkomen eigen gezicht.
Onlangs kwam hun in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum “Triskelion” uit dat gepresenteerd werd middels een succesvolle en uitverkochte releaseshow in Doornroosje in hun geboortestad Nijmegen, en inmiddels uitstekende kritieken krijgt op diverse platforms.

 

“Op debuutalbum “Triskelion” verrast Sonic Whip met een frisse energieke rocksound.”
- Gitarist


“Met het trio Sonic Whip heeft Nederland er weer een rockact met internationale allure erbij”
- Mpodia


“De band heeft een unieke eigen sound, gevormd door een fijne mix van rock en stoner vol lekker scheurende gitaren, loeistrakke drumsessies en ronkende baspartijen en een fraaie samenzang waarbij de stemmen zich harmonieus door elkaar weven.”
- Ugenda

“Sonic Whip laat met dit debuut horen dat rock nog lang niet dood is en nog een goede toekomst heeft”
- Rock-E-Zine


Voor de coronacrisis speelde SONIC WHIP al op veel festivals, ze vierden een succesvol éénjarig bestaan en speelden een aantal supports waaronder de support voor een van hun helden NAVARONE in Doornroosje in november 2019.
“You’re getting hit with the Sonic Whip”…waar alles draait om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves.